Butik Pengantin Penang, Butik Pengantin Utara, Wedding Planner Penang, Wedding Planner Utara : De Zara Wedding BoutiQue & Planner
012-407-3686 : dezarawedding@yahoo.co.jp
By: De Zara Weddings

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 15-Sep-2009 06:10 Email | Share | | Bookmark
De Zara Wedding Cakes

Choc Cake
Pink & White Fondan Butter Cake
Yellow & White Fondan Butter Cake
View all 4 photos...
Tinggal 4 hari je puasa... Jap je ye... Dalam bulan puasa ni, De Zara menambah 1 lagi perkhidmatan iaitu Wedding Cake. Idea bermula bila my Chinese friend kahwin 9/9/9 , dan dia nak kek yang halal 100%, supaya kawan2 Islam tak was-was nak makan. Since dia suka choc, maka De Zara watkan all choc favor.
Dalam bulan ni je, inilah kek-kek yang dihasilkan. Cakes boleh guna aising atau fondant. Tapi fondant lebih nampak mewah le... Enjoy the pics !

Dalam masa yang sama, De Zara sedang menyediakan Wedding Planner Package, termasuk pelamin, baju, kek, door gift, photography, etc. Insyaallah lepas raya ... nantikan ye...






Tuesday, 1-Sep-2009 01:09 Email | Share | | Bookmark
Bekas Hantaran, Dulang & Alas dulang

Dulang Kayu Putih
Bekas besi putih
Raga besi putih
View all 17 photos...
Koleksi bekas hantaran dan dulang+alas dulang (alas satin mengikut kehendak customer) yang kami ada untuk digunakan bersama tempahan hantaran, ataupun untuk sewa. Kami akan update bila ada lagi koleksi2 baru. TQ

Cinderella Carriage : Available 11



Set Bantal Jurai Kristal : Available 13



Dulang Ukir 4segi Gold : Available 1, disyorkan untuk Sirih junjung sebagai kepala hantaran.



Dulang Ukir Bulat Gold : Available 5 (sebelum ni 6 Dulang tapi 1 Dulang hancus atas kemalangan. Risiko yang terpaksa kami tanggung bila beri sewa. Frust juga tapi kami sedar itupun takdir juga... Walau ganti rugi dibayar, malangnya, kami tak dapat cari ganti... pun begitu, courtesy from my mum, now we have same design but in Silver only).

Dulang Ukir Bulat Silver : Available 4

Just for example for combi Dulang Gold & Silver : Jika 9 hantaran, cara atur ada 2 Option :
Option 1 : 5 Dold di depan, 4 Silver di belakang
Option 2 : 5 Gold di tengah2, dan di apit 2 Silver di kiri kanan.



Dulang Mahkota Putih : Available 13



Dulang Kayu Putih : Available 7 sets



Sangkar Kek : sesuai untuk kek 8-10inci , Available 3 pcs
For now, hanya ada 3 pcs je... tetapi kuantiti boleh ditambah jika ada request. Istimewa bekas ni, tak perlukan dulang+alas dulang , dan amat senang dihias untuk nampak cantik...



Sangkar Burung ( available 5-8 untuk setiap size S,M, ) & Bekas Potpuri White English ( available 2 untuk setiap design )



Raga Besi kerawang putih , Tangkai is detachable untuk jadikan dulang kerawang : Available 1 size L, 1 size M



Bekas Cincin / Gelang atau Bekas Chocolate : Available 1 pc



Bekas Besi Putih : Available 1 set



Raga Besi Putih : Size S,M & L , Available 2 sets



Bekas kaca : 1 set



Congkak comel , lubang congkak size coklat Ferrero Rocher , Available 2 pcs



Kotak Kayu : Available 1 set



Bekas Anyaman : Available Bekas Buluh (on the left ) 8 pcs , Others 1 pc/each



Dulang & Alas Dulang , Available 13 setiap design




Tuesday, 30-Jun-2009 00:57 Email | Share | | Bookmark
Queen Sofa untuk konsep Pelamin Moden & Pelamin Garden

 
 
Susah tol nak cari sofa pelamin yang sesuai di Penang ( actually kat Utara ni agak ketinggalan... uhuk, uhuk... ) , tapi alhamdulillah Zara jumpa juga kedai yang boleh custom made queen sofa gaya klasik dan elegan, ala2 Roman English gitu... Rasanya amat sesuai untuk konsep Pelamin Moden atau Pelamin Garden. Available now.

Untuk High Back Chair. Terimakasih kepada mereka yang memberi feedback kepada Zara. Insyaallah Zara akan pergi ke bengkel yang paling dekat dengan Penang dulu. Owner bengkel di KL tu, jika Zara gi KL, Zara gi ye...

Zara
012-407-3686
dezarawedding@yahoo.co.jp
De Zara Wedding Galleria





Wednesday, 27-May-2009 06:22 Email | Share | | Bookmark
Tema Modern Victorian English Garden di E&O Hotel

Pelamin English Victorian Garden
Model 3 Panel yang digunakan
Noor memakai baju pengantin putih
View all 5 photos...
Pelamin Victorian English Garden... Ala Victorian, pada asasnya menggunakan warna putih, pastel colors dan gold rod iron. Tetapi Nor mahukan konsep moden, makanya Panel Kayu putih dengan Gold frame lining digunakan, dan hiasan bunga-bunga segar pastel.Untuk baju pengantin, Nor memakai serba putih.

Photo tak jelas sangat sebab romantik lighting kehendak Nor, dan juga masalah camera kami yang suka bergetar ( maklumlah, model Sony dulu2 je.. ) jadi tak boleh snap gambar yang cantik2. Pun begitu, Nor beritahu yang dia akan bagi photo dari official photographer dia, tapi kena tunggu sebab Nor jarang ada di Malaysia, dan busy selalu. Insyaallah, Raya ni, Nor kata, jika sempat dia pilih photo2 dari official photographer dia, dan berikan kepada kami. Jika kami dapat nanti, kami update ye...


Pelamin White with a twist of Gold


Meja Pengantin : Anggur+lilin+backdrop lighting


Nor bagaikan permaisuri memakai French Lace serba putih


Bunga segar


Monday, 18-May-2009 00:33 Email | Share | | Bookmark
Hantaran Pink&Cream untuk Emelda

 
 
 
View all 5 photos...
Digabungkan dengan dulang putih dan sangkar burung putih. Emelda nak pink&cream yang sweet... inilah hasilnya. Kelengkapan hantaran semua untuk disewa, cuma bunga dulang dip ambil terus.






[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net