Butik Pengantin Penang, Butik Pengantin Utara, Wedding Planner Penang, Wedding Planner Utara : De Zara Wedding BoutiQue & Planner
012-407-3686 : dezarawedding@yahoo.co.jp
By: De Zara Weddings

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 31-Oct-2010 09:11 Email | Share | | Bookmark
Hantaran PASTEL COLORS : Purple, Pink & White

Hantaran color2 lembut giru... Sweet gitu... ))

Lupa lak nak amik gambar Sirih Junjung dengan tema yang sama. Jika dapat pics dari customer, kami upload nanti ye...







Thursday, 7-Oct-2010 04:09 Email | Share | | Bookmark
Baju2 Pengantin : Ongoing status untuk event Nov. '10

Arini mood nak update tentang Baju2 Pengantin Tempah Sewa mengikut citarasa bakal2 pengantin yang tersendiri. Deco majlis mereka Nov.'10 nanti by De Zara gak... Just in case, mereka nak tahu status baju2 tu... K.Zara akan update fitting session nanti ye...

Nota : Semua Material & Jahitan : by De Zara
: Setelah dipersetujui tentang material & design, baju2 ni ongong status

1. Farah & Sham : DONE
1.1 Baju Nikah P&L : Ambil terus
Material P : Lace White/Silver with white beadings+ Matte Satin Silver/Greenish
Material L : Matte Satin Silver/Greenish + Kerawang

1.2 Majlis Sanding P : Tempah Sewa : DONE
Material P : Lace White + Satin Putih

1.3 Majlis Bertandang P&L : Tempah Sewa : DONE
Material P : French Lace Hitam Fully Beaded + Satin Shantung Hijau Pucuk Pisang
Material L : Satin Shantung Hijau Pucuk Pisang

2. Mimi
2.1 Baju Sanding P&L : Tempah Sewa DONE
Material P : Lace Light Pink/Peach/Silver + Bridal Satin Baby Pink
Material L : Songket Putih/Silver

3. Mira
3.1 Baju Nikah P : Tempah Sewa DONE
Material P : French Lace White Fully Beaded + Super-soft Chiffon White + Satin white

3.2 Baju Sanding P&L : Tempah Sewa DONE
Material P : Lace Tulip Purple + Japanese Shiny Shantung Satin Tulip Purple
Material L : Japanese Shiny Shantung Satin Tulip Purple

3.3 Baju Potong Kek P&L : Tempah Sewa DONE
Material P : French Lace Brown/Gold fully beaded+Super-Soft Chiffon Skin color+Red songket
Material L : Japanese Shiny Shantung Satin Brown

3.4 Baju Bertandang P&L : Tempah Sewa DONE
Material P : Lace Silver with Crystal blings/Royal Blue beadings + Matte Satin Grey
Material L : Japanese Shiny Shantung Satin Grey


Friday, 1-Oct-2010 10:00 Email | Share | | Bookmark
Debunga Cinta : Anis & Hafiz

 
 
 
View all 21 photos...
Update 1 Oct '10

Arini, dengan permission Anis&Haifz, kita orang upload some pics dari lensa official photographer Anis&Hafiz. Enjoys !

Akad Nikah :
Baju Nikah Anis : Specially tailored by De Zara
Aksesori Anis : by De Zara
Make Up : by Sharqc



Majlis Persandingan Anis & Hafiz :
Baju Anis & Hafiz : by De Zara
Aksesori Anis : by De Zara
Deco : by De Zara
Make Up : by Sharqc

Anis&Hafiz : Si Cantik Si Segak








Update 22 Sept '10

Majlis Persandingan Anis & Hafiz di Kompleks Masyarakat Penyayang. Senang berinteraksi dengan Anis & Hafiz ni. Memang seronok dengan telatah mereka. Yang mencuit hati, jika Anis suka, dia senyap... jika Anis tak berapa berkenan, dia kata something... entah nape "cute" lak... Eheks !

Terimakasih juga kepada ibu Anis kepada buah tangan maruku, kuih samprit dan kek buah , hasil tangan beliau sendiri. Sedap...

Ni pics dari camera kami. Bila dapat pics dari official photographer, kita orang update Make Up, Baju Sanding, etc... Sorry, gambar blur sikit sebab lighting dewan tak dibuka lagi oleh orang dewan pada masa tu... pepun, enjoyz !

Selamat Pengantin Baru kepada Anis & Hafiz.

Pelamin Debunga Cinta





Fresh flowers untuk pasu je... yang lain tu artificial ye... ada perbezaan ketara,tak?


Keseluruhan Dewan


Hiasan Meja Makan Beradap




Pintu gerbang simple dari dedaunan


FOC : Bunga tangan Fresh roses untuk Anis


Wednesday, 22-Sep-2010 14:37 Email | Share | | Bookmark
Tema Hijau, Cream & Putih :Majlis Perkahwinan Hana+Nasir

 
 
 
View all 9 photos...
De Zara Servis untuk Hari Perkahwinan Hana & Nasir :
Meja Makan Beradap
Baju Pengantin P&L
Aksesori P&L
Make Up (by Ayu)

FOC : 2 Payung Pengantin

De Zara Servis untuk Hari Pernikahan Hana & Nasir :
Aksesori P (Veil, Keronsang, Cekak Tudung, Rantai)
Make Up (by Ayu)

FOC : 2 Lapik Nikah

Update : Pics dari facebook Hana




Update 17Sept '10
Pasangan yang lemah lembut je... Very soft spoken... Dan senyum je... Senang tol bekerjasama dengan kedua-duanya.

Yang menjadi kenangan tentang pasangan iniialah Hujan. Bila nak angkat barang2 ke atas lori, hujan... bila nak turunkan barang2 masa set up, hujan...masa nak kemas2, hujan... Tapi, hujan itu rahmat... moga2 kami pun dimurahkan rezeki... Amin...

Pada masa kami datang untuk set up, Hana telah siap sedia untuk Majlis Akad Nikah.
Baju yang dipakai milik Hana sendiri.



Majlis ni, takde pelamin, tetapi Hiasan Meja Beradap menggunakan Backdrop Pelamin.





Wednesday, 22-Sep-2010 14:05 Email | Share | | Bookmark
Majlis Aqiqah & Cukup Jambul : Baby Aryan Dhia Firdaus

 
 
 
Baby Aryan, adalah anak pertama & cucu pertama dalam famili yang begitu mesra ini. Semasa kami datang untuk kemas2, Jesmin (mama Baby Aryan) kata Baby Aryan diam sepanjang majlis, dan juga semasa tidur di dalam buaian. Jesmin kata mata Baby Aryan seolah-olah menikmati hiasan kristal di buaiannya.
Seperti permintaan Jesmin, kami menggunakan hiasan serba putih (sikit2 cream.. ) ala2 "Sonata Musim Salju" gitu... sesuci Baby Aryan..

Buaian Sonata Musim Salju

Juraian Kristal di pokok serba putih

Sonata Tree


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net