Butik Pengantin Penang, Butik Pengantin Utara, Wedding Planner Penang, Wedding Planner Utara : De Zara Wedding BoutiQue & Planner
012-407-3686 : dezarawedding@yahoo.co.jp
By: De Zara Weddings

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 18-Jun-2010 03:01 Email | Share | Bookmark
London Bridge in Spring - Purple & Magenta : Faiz & Wani

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wedding by the Taman Tasik Darulaman, 12 June , of a lovely couple, Faiz a.k.a the Touch Guy & his bride, Wani a.k.a The Beauty ( tinggi lampai , cantik & elegan gitu... )

Faiz is a very tough & sangat ringan tulang. Untung Wani...

Pada malam sebelum event, faiz datang dengan "bala tentera" ( rasanya his mates from school days ) , untuk menolong kita orang kemas2 the area. Faiz & geng, kemaskan semua props yang dah rosak dan ditinggalkan dari previous events. Dah clear sume (lega... ), kita orang mulakan persiapan. Faiz juga memulakan atur2 kerusi, meja & segalanya. Kita orang concentrate deco je... . Rasanya, about 2am, baru Faiz balik umah. Kita orang tak abis deco lagi, tapi enjoy gak... ye lah, bila lagi kita orang dapat peluang lepak2 sambil siapkan kerja di tepi tasik yang dingin itu...

Pagi tu, selepas kita orang selesai deco, Faiz dah datang semula. Faiz mulakan operasi DIY Meja Menyambut Tetamu. Wow ! Very creative ! By the time, kita orang balik, Faiz masih bertungkus lumus lagi, so , kita orang tak amik gambar lak... aisey...

Ada 1 special request dari Faiz, "Feather Hand Bouquet". Kak quote email dari Faiz "Jika kak wat, kak la orang yang mula2 wat dalam Malaysia:... unquote... Kak quote Wani lak "Kami dah google, tapi takde dalam Malaysia".. unqoute... Kak cuba le... Kak wat hand bouquet tu semasa dalam kereta, perjalanan dari Penang ke Jitra. Bila kak berikan kepada Faiz, Faiz senyum suka... Wani pun senyum suka... So, Kak pun suka le..

Overall, kita orang had a good time
Thanks Faiz & Wani,
SELAMAT PENGANTIN BARU !!

p/s : Sayangnya tak sempat makan ayam golek bakar panas-panas... masa ayam tengah digolek tu, kami tengah bergolek kat katil.. maklumlah tak tidur semalam.. uhuk, uhuk. Anyway, TQ kepada Faiz & family, yang sudi memberi kami masakan ala kampung menu kenduri, dan juga layanan yang cukup mesra.

Faiz & Wani , bergambar bersama Cikgu sekolah Faiz, di Pintu Gerbang (masa kami sampai petang untuk kemas2).


Faiz & Wani : Natural up dari Make Up Artist Gie ( Wani kata dia puas hati.. Thanks Gie !)


Faiz & Wani memberi pos istimewa kpada kami. Notice the Feather Handbouquet ? White feathers with small purple roses


Tema London Bridge : Color of spring, Purple, Magenta and Cream
London tu tempat Faiz belajar dulu...


Pelamin berhadapan Tasik dan Bukit


Flower bloom


Hiasan Meja Beradap mengadap Tasik


Dari satu sudut...


Meja tetamu , tema purple dan magenta juga...


Pintu Gerbang , di padankan dengan tiang2 canopy tasik. Tiang2 canopy di hias simple sebagai laluan pengantin.


Pandangan tepi Pintu Gerbang. Di kiri gambar, Faiz tengah DIY Meja Menyambut Tetamu



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net